Nieuwe baby, nieuw leven

Ik ben Rama en ik kom uit Syrië. Ik woon ongeveer twee jaar in Nederland. Mijn eerste bevalling was in Syrië, toen ik twintig jaar was. Mijn dochter Lamar is drie jaar oud. Ze is met de keizersnee geboren en heeft nu een klein broertje gekregen. Het is een andere ervaring dan mijn vorige bevalling, omdat dit een natuurlijke bevalling was, en in een nieuw land met mijn ouders ver weg.

Toen mijn weeën dichter op elkaar kwamen, heb ik het ziekenhuis gebeld en ik kon meteen terecht om vijf uur ’s ochtends. Het voelde heel vertrouwd in het ziekenhuis en ik vond de zusters heel lief. Ze waren net zo zorgzaam als mijn ouders.

Het was een lange en zware dag, maar met alle hulpmiddelen zoals weeënopwekkers, een morfinepompje en ruggenprik is Mohammad geboren om zes uur ’s avonds.

Wat ik heel fijn vond, is dat hier in Nederland de man mee mag in de verloskamer om zijn vrouw te ondersteunen en daarnaast waren ook mijn schoonzus en mijn broer erbij.

Op de derde dag mochten wij naar huis. maar ik ging eerst naar mijn school om mijn vreugde met de andere cursisten te delen, en om mijn nieuwe baby te laten zien. Het was heel leuk voor mij en voor hen.

 

Eenmaal thuis kwam al snel de kraamzorg die ons verder deze week komt verzorgen. Ik zit nu met de mooiste kleine man in mijn armen. Nu ga ik eerst herstellen, zodat ik terug naar school kan voor mijn Nederlandse taal, en ik mij beter kan integreren in de maatschappij. Tot slot wil ik iedereen bedanken die voor ons gezorgd heeft, en in het bijzonder de werknemers van het Antonius ziekenhuis Nieuwegein.